Gatanje iz karti online

Gatanje iz karti predstavlja metodu koja daje uvid u sveobuhvatnu situaciju osobe, kao i njenu sudbinu. Kroz povijest korištene su različite tehnike i špilovi na osnovu koga se vršilo Gatanje iz karti.

Gatanje iz karti

Gatanje iz karti podjednako je populano kao i gatanje iz kave. Svaka tehnika nudi originalne načine interpretacije simbola. Gatanje iz karti prema vjerovanju ne treba raditi ponedjeljkom i nedjeljom zato što je tada njihova energija najslabija, dok se dan petak smatra idealnim za gatanje i proricanje. Gatanje iz karti uključuje korištenje mnogih špilova, među kojima u praksi su najzastupljeniji: obični špilovi, Lenormand špilovi, tarot špilovi, kao i mnoge vrste špilova za posebna otvaranja.

Gatanje iz karti pomoću običnog špila

Gatanje iz karti pomoću običnog špila je jedan od poznatijih načina čitanja sudbine. Ovaj način gatanja svima je poznat, a samim tim i najzastupljeniji jer je sadržajan, zanimljiv i razumljiv. Gatanje iz karti pomoću običnog špila podrazumijeva korištenje 36 karata na kojima su oslikani simboli pika, srca, karo i trefa. Njihove boje imaju svoje posebno značenje, smatra se da su crveni simboli srce i karo pozitivni, dok su tref i pik negativni simboli. Za Gatanje iz karti gdje se koristi običan špil, 4 elementa- pik, srce, karo i tref uspoređuju se također s odgovarajućim horoskopskim znakovima i elementima, na primjer:

  • Gatanje iz karti – ♠ simbol pik nadovezuje se za horoskopski znak Blizanci, Vaga, Vodenjak i element Vazduh.
  • Gatanje iz karti – ♥ simbol srce u korelaciji je s horoskopskim znakovima Rak, Škorpija, Ribe i element Voda.
  • Gatanje iz karti – ♦ simbol karo nadovezuje se za horoskopske znakove Bik, Djevicu i Jarac i element Zemlja.
  • Gatanje iz karti – ♣ simbol tref u korelaciji je s horoskopskim znakovima Ovan, Lav, Strijelac i element Vatra.

Gatanje iz karti s običnim špilom je najčešće korišten za predviđanje budućih događaja, ali i bliske budućnosti u rasponu od 3 do 7 mjeseci. Značenje simbola u ovoj tehnici gatanje iz karti može se sagledati iz više različitih načina, a najtraženija su ona gdje tumač koristi tradicionalnu starinsku interpretaciju.

Gatanje iz karti tarot predstavlja još jednu veoma zastupljenu i popularnu tehniku proricanja. Gatanje iz karti tarot podrazumijeva tumačenje i interpretaciju specifičnih simbola koji su ključni elementi jer je u njima sadržana specifična značenja koja mogu otkriti smjernice za dalje odluke i sudbina svakog pojedinca. U gatanju koriste se Velika i Mala Arkana, odnosno 78 karata. Ova vrsta gatanja iz karti otkriva jedinstvene kombinacije i položaje.

Gatanje iz karti Lenormand

Gatanje iz karti Lenormand podrazumijeva dobar intuitivni pristup tumača, jer simbolične slike i figure na 36 karata predstavljaju malo složeniji sistem u odnosu na druge špilove. Ove karte napravila je poznata francuska proročica Maria Lenormand, na osnovu kojih je predvidjela pad Napoleona. Gatanje iz karti Lenormand koristi se za sagledavanje situacija iz svakodnevnog života, posla, zdravlja, ljubavi i budućih događaja. Svaka karta iz ovog špila simbolično se nadovezuje za jedan aspekt ljudskog života. Gatanje iz karti uz pomoć Lenormand špila daje detaljnu analizu u predviđanju.

Gatanje iz karti kao najpoznatiji i najviše korišten način proricanja sudbine pomaže u jasnijem sagledavanju vlastitih potencijala, ali i razumijevanja mnogih događaja na vlastitom životnom putu.