Gatanje iz graha online

Gatanje iz graha je stari način proricanja koji je i danas dosta zastupljen u mnogim tradicijama. Prema vjerovanju, gatanje iz graha koristili su stari Rimljani kada su željeli saznati budućnost. Ova tehnika gatanja kod Indijaca smatrala se idealnim pokazateljom elemenata vezanih za karmu.

Gatanje iz graha

Gatanje iz graha podrazumijeva različite varijante i tehnike uz pomoć kojih se mogu dobiti odgovori vezani za sudbinu i budućnost. Za gatanje iz graha potrebno je precizno definirati pitanje na osnovu čijeg koncepta se vrši proricanje. Pri gatanju iz graha koristi se određen broj zrna graha, koji u zavisnosti od odabrane tehnike može biti od 31 do 42. Smatra se da ako je pitač ženska osoba i zainteresirana je za pitanja budućnosti onda prilikom gatanja iz graha treba odabrati 31 zrno. Ako je pitač muškarac tada za gatanje iz graha se koristi 37 zrna.

U tehnici otvaranja za ispunjenje određene želje potrebno je uzeti 41 zrno. Za proricanje budućnosti pomoću tehnike gatanje iz graha formiraju se određene gomilice kojih ima tri. Neparni brojevi predviđaju neuspjeh u zamišljenoj želji, dok parni brojevi zrna u gomilici nagovještavaju povoljan ishod i ispunjenje zamišljanje želje. Za metodu Gatanje iz graha i sagledavanje određenih životnih područja, potrebno je uzeti jednu platnenu vrećicu u kojoj se nalazi neparan broj zrna, najčešće 41. Iz ove vrećice rukom se uzimaju zrna i formira nekoliko gomilica na stolu, od kojih je svaka namijenjena za određeno životno područje: prva može simbolizirati zdravlje, druga gomilica ljubav, treća posao, četvrta porodičnu situaciju, itd.

Još jedna metoda gatanje iz graha podrazumijeva tumačenje nastalih simbola iz položaja zrna graha. Naime, u ovom načinu gatanja iz graha, dobivene gomilice treba prijeći rukom, nakon čega se formiraju likovi i figure koje imaju specifične karakteristike i značajne u proricanju. Na primjer, ako se pojavi figura srca ona se odnosi na ljubavnu sferu, dok se simboli ruke odnose na materijalnu sferu stvaranja. Kod ove vrste gatanja iz graha potrebno je veliko iskustvo, jer sam tumač nadovezivanjem kombinacija stvara sliku kroz koju se mogu predočiti važni događaji i otkriti mnoge tajne.

Gatanje iz graha kao oblik proricanja sve više dobiva na popularnosti, jer se smatra jednim od veoma učinkovitih načina za otkrivanje budućnosti. Tumači graha kroz ovu staru tehniku mogu otkriti mnoga pitanja o sudbini, daljim tokovima u životu, zdravlju, ljubavi, odlasku na putovanje i osobama koje nam nisu prijatelji.

Tajna uspješnosti tehnike gatanje iz graha nalazi se u činjenici da ono može otkriti neke veoma karakteristične detalje i situacije koje se kod drugih ezoteričnih sistema ne mogu saznati s tolikom preciznošću kao kod ove tehnike. Za gatanje iz graha može se reći da spada u neobičniji vid proricanja, koji daje istinite i točne odgovore na mnoge aspekte ljudske sudbine.